Administrator
Do tej pory wydawało mi się, że zasady skanowania są następujące.
Raport z całej akcji zawiera:
Surowce będące na planecie (zawsze)
Flotę będącą na planecie (gdy nasza tech. szpiegowska jest większa o 1)
Obrona (gdy o 2)
Budynki (gdy o 3)
badania (gdy o 4)
Każda sonda więcej niż podstawowa ilość (1) pozwala tymczasowo 'podnieść' naszą technologię szpiegowską o 1. Może to nic nie dać (np. wysyłamy 3 sondy mając tech. na poziomie 4= nasz poziom 'tymczasowy' 7, ale przeciwnik ma poziom 7 i i tak widzimy tylko surówkę).
Tak mnie uczono. ALE. Mam pewnego stałego wroga, ma on teraz 4,5k pktów (żeby nie było, że wyszukuję słabszych, to on zaczął jak miałem 2x mniej punktów niż on). Wysłałem na przeszpiegi 5 sond i... nic ! Sama surówka. Mam poziom szpiegowskiej 7. Czyli z sondami 'tymczasowy' 1. Poziom 12 tech. szpiegowskiej kosztuje 4 miliony kryształy i milion deuteru (+ milion metalu ale to nic przy reszcie ;p). Raczej ilość mało prawdopodobna do zdobycia przy tej ilości punków (a trzeba zaznaczyć, że badanie na 12, 11, 10, 9, 8 itd tez kosztuje...). W takim razie co popieprzyłem?!
Edit: Zmieniłem literówki.
Ostatnio edytowany przez noy (2008-06-24 16:51:24)
Administrator
no chyab to tak nie dziala. ja nie mam tylu sond. mam 10 i mi wystarcza tech. na 7 tylko, ale dobije na 8 pozniej ;p
Użytkownik
ludzie...źle myślicie...ze szpiegowską to jest tak:
1 sonda - masz 1 lvl większy szpiegostwa w czasie szpiegowania
3 sondy - masz 2 lvle większe w szpiegostwie w czasie szpiegowania
9 sond - masz 3 lvle więszke w szpiegostwie w czasie szpiegowania
27 sond - masz 4 lvle większe w szpiegostwie w czasie szpiegowania
itd......
To rośnie w sposób sześcienny(czyli do potęgi 3). Oczywiście wiadomo że im więcej sond wyślesz tym większa szansa ze przeciwnik ci je zestrzeli Najbardziej opcjonalnie zawsze wysyłam 9 sond jak szukam farm(sam mam 8 lvl szpiega) jak jakieś niejsaności pisać!!
Administrator
Dzięki !! Zupełnie zapomniałem o tym temacie. Właśnie wiedziałem, że dzwoni, ale gdzie to juz niedokładnie ^^ Dzięki bardzo Śmiem twierdzić, iż nie tylko mnie to się przyda
Ja też 8
Użytkownik
No wydaje mi sie że wzrasta im wyślesz ich wiecej na szpiegowanie oraz czy wróg posiada sondy na planecie...ale tego drugiego nie jestem pewien ale tak zauwazylem jakoś dziennie po tych parudziesięciu skanach w szukaniu farm xD
Administrator
zdaje mi się, że tez zalezy od techów przeciwnika. Od techów i ilości jego statków. Bo mnie skanowali i miałem 5dt na planecie i 20% było, że zestrzelę.. Ale głowy nie dam ;d